Houbový
Budeme potřebovat:
na těsto
- 180g hladké mouky
- špetku soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 85g másla
- 45g rostliného tuku
- 3-4 lžíce vody
na náplň
- 450g hub
- 2 lživce olivového oleje
- lžici másla
- prolisovany česnek
- lžici citrónové šťávy
- 2 lžice najemlo nasekane petržele
- 3 vejce
- 200 ml šlehačky
- 60g strouhaného parmezanu nebo jiného sýa
- sůl
- pepř
ostatni
- pečící papir
- zapékací misku
Postup:
Z ingredieci vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do sáčku a necháme 30 min v ledničce.
Poté těsto vyválíme podle zvolené formy, ale tak aby okraje těsta vylézali z formy.
Do olivovým olejem vymyzyné formy vložíme těsto a na dně propícháme vidličkou.
Položíme na těsto pečící papír a necháme 20min péct v předehřáté troubě.
Po 20 min papír sundáme a pečeme dalších 12min.
Mezitím bouby nakrájíme na malé kousky a orestujeme na pleji spolu s česnekem a citronem.
Smažíme tak dlouho dokuď se nevypaří přebytečná vody z hub.
Jemně nasekanou petrřel spolu se soli pepřem, rozmíchanými vejci a šlehačkou vmícháme k houbam.
Předpečené těsto posipeme sýrem a nalijeme směs a pečeme 30 min.